07 de novembre 2011

PEL·LÍCULA "Diarios de la Calle"

Està inspirada en una història real, la de la professora d'un institut, Erin Gruwell i en els diaris d'un grup d'adolescents «Els escriptors de la llibertat», de Long Beach, Califòrnia, Estats Units, després dels disturbis de 1992 per conflictes interraciales. Està ambientada als voltants de l'Institut Wilson Classical en Long Beach, als anys 90 i exposa la força creativa i didàctica d'una dona, que deixa els seus prejudicis i tècniques tradicionals per exercir la seva tasca amb grup d'adolescents marginals.

 La professora, Erin Gruwell, a la vida real té 42 anys i viu a Califòrnia.



A continuació farem un dossier d'activitats al voltant de la pel·lícula. Algunes d'elles estan extretes del bloc de Manuel Muñoz (Didacticine) .  Heu d'anar al moodle, dins de L'ÀMBIT SOCIO-LINGÜÍSTIC a l'activitat 3, i amb l'openoffice.writter anar completant tot el dossier que allí trobaràs.  Quan l'acabes puja'l al moodle i així  t'ho podré qualificar..


Objectius
1. Comprendre les diferències socials que existeixen en la societat superant els prejudicis que creen les barreres culturals en les relacions personals.
2. Analitzar la realitat social propera que permeti identificar les situacions conflictives en les relacions en situacions concretes entre persones amb diferent cultura, idioma, religió i formes de viure.
3. Reflexionar sobre les possibilitats de canvi d'actitud davant situacions discriminatòries i d'exclusió que en si mateixes constitueixen un gran aprenentatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada